Id藕 do w膮tku: <---->
Akcja: ForaW膮tkiNowy w膮tekSzukajZaloguj
grzybica pochwy
Autor: nikita (IP zapami臋tane)
Data: 28 maj 2008 - 10:45:29

Od kilku dni mam grzybicze zapalenie pochwy. Objawy: biale serowate uplawy,
pieczenie i swedzenie. Bylam juz z tym u mojeje ginekolog i ta przepisala mi
Clotrimazol w kremie i globulki(3 w opakowaniu)). Globulki mam stosowac
wieczorem przed snem, tylko mnie zastanawia czy 3 to wystarczajaco. Dosyc duzo
czytalam ostatnio na internecie o grzybicy pochwy i bardzo mnie to niepokoi.
Niektore osoby walcza z tym bardzo dlugo, jest to bardzo uciazliwe. W jaki
sposob sie przed tym bronic i jak sie tego pozbyc? Przeraza mnie fakt ze moze mnie
to przesladowac przez dluzszy czas. Nie stosuje tamponow, nie chodze na
basen, podczas stosunku stosujemy prezerwatywy, przestalam uzywac plynow do
higieny intymnej, wkladki higieniczne tez poszly w odstawke, przestrzegam higieny,
mam tylko bawelniana bielizne.
Jezeli kuracja poskutkuje to jakie mam stosowac srodki zapobiegawcze? A
jezeli nie poskutkuje to jak z tym walczyc?
Czy w trakcie kuracji jest wskazana wstrzemiezliwosc seksualna?
Czy tabletki antykoncepcyjne moga byc powodem wystapienia grzybic?
Mam 3 globulki Crotrimazolu, wiec kuracja dosyc krotka, jak dlugo powinnam
stosowac krem? i czy dodatkowo powinnam sobie zaaplikowac cos jeszcze,
czytalam ze powinno sie brac jeszcze witamine C.

Re: grzybica pochwy
Autor: agnieszkag (IP zapami臋tane)
Data: 28 maj 2008 - 11:12:54

Witaj Nikita,
Z Twojego opisu wynika, 偶e pierwszy raz dopad艂a Ci臋 infekcja grzybicza. Mozliwe, 偶e nie jest ona na mocno rozwini臋ta i dlatego Twoja ginekolog przepisa艂a Ci w艂asnie takie leczenie. Smutny jest natomiast fakt, 偶e nie powiedzia艂a Ci nic o probiotykach dla kobiet, kt贸re dzia艂aja wspomagaj膮co w trakcie leczenia i zapobiegawczo po. Sprawdzonym i pewnym probiotykiem na uk艂ad moczowo-p艂ciowy kobiet jest laciBios femina. Zawiera on specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego (lactobacillus rhamnosus GR-1 i lactobacillus reuteri RC-14), kt贸re posiadaja zdolno艣膰 kolonizowania nab艂onka pochwy. Szczepy te maja skuteczno艣膰 potwierdzona licznymi badaniami klinicznymi. Dzi臋ki LaciBios femina uzupe艂niasz i odbudowujesz naturalna mikroflor臋 pochwy, a jest ona niezmiernie wazna dla zdrowia intymnego. lactobacillusy wytwarzaja kwas mlekowy, obni偶aja PH, produkuja nadtlenek wodoru przez co nie dopuszczaja do rozwoju patogen贸w. Co wa偶ne jest to preparat doustny, co jest jego ogromnym plusem, bo opr贸cz tego, 偶e jest bardzo wygodny w stosowaniu to przechodz膮c przez przew贸d pokarmowy kolonizujesz dodatkowo jelito, co jest bardzo wazne gdy偶 wiekszo艣c infekcji grzybiczych pochwy bierze sw贸j pocz膮tek w艂a艣nie w jelicie. Patogeny przechodza z odbytu do pochwy drog膮 sk贸rn膮, jest to odcinek zaledwie 4 cm i dzieje sie tak niezaleznie od praktyk higienicznych. Ta sama droga dostaja sie do pochwy lactobacillusy. Jest to naturalna droga i stworzona przez sama natur臋. LaciBios femina jest dost臋pny bez recepty. Obowi膮zkowo 艂ykaj (1 kapsu艂k臋 dziennie) w czasie leczenia i 10 dni po leczeniu, a p贸藕niej profilaktycznie 1-2 opakowania w miesi膮cu. ja sama stosuje Lf juz ponad rok i jestem b. zadowolona. Do艂膮cz do grona kobiet nowoczesnych, dbaj膮cych o swoje zdrowie intymne.
I kilka rad aby na przysz艂o艣c zpomniec o grzybicy: ogranicz cukier w diecie (jest dobra po偶ywka dla grzyb贸w), uzywaj p艂ynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym (np. lactacyd), jedz kiszonki - to zakwasi organizm, a grzyby i bakterie tego nie lubi膮; unikaj publicznych toalet no i 艂ykaj LF na zdrowie. Acha - w czasie kuracji i 7-10 dni po niej powstrzymaj sie od wsp贸艂zycia. Pozdrawiam:)

Autor: Nina (IP zapami臋tane)
Data: 28 maj 2008 - 11:48:19

Przy艂膮czam si臋 do s艂贸w Agnieszkag i dodam jeszcze co艣 od siebie. Ot贸偶 stosuj膮c prezerwatywy jako form臋 antykoncepcji musisz wiedzie膰, ze zawarty w nich 艣rodek plemnikob贸jczy czyli nonoxynol-9 zabija chroni膮ce nasze zdrowie intymne lactobacillusy i to w艂a艣nie te, kt贸re wytwarzaj膮 zab贸jczy dla bakterii i grzyb贸w nadtlenek wodoru i k贸lko si臋 zamyka. St膮d jak najbardziej konieczna jest os艂ona w postaci probiotyku doustnego Lacibios femina. Jak nie masz lactobacillus贸w w pochwie to patogeny, kt贸re bytuj膮 w jelicie [ grzyby Candida, bakterie] drog膮 sk贸rn膮 w臋druj膮 do pochwy i daj膮 infekcje [ zapewne wiesz, 偶e to w艂a艣nie jelito stanowi 藕r贸d艂o zaka藕e艅 intymnych, st膮d m膮drzy i 艣wiatli lekarze polecaj膮 profilaktyk臋 i wspomaganie leczenia probiotykami ginekologicznymi doustnymi - lacibios femin膮 czyli dzia艂aj膮cymi tak jak chcia艂a nasza kobieca natura].I druga sprawa nie rezygnuj z p艂yn贸w do higieny intymnej. Stosuj te zawieraj膮ce kwas mlekowy. Na prawd臋 warto. Z diety wyeliminuj cukier, s艂odycze, ogranicz w臋glowodany. No艣 przewiewn膮 bawe艂nian膮 bielizn臋, 偶adnych string贸w. Wzboga膰 diet臋 o czosnek i cebulk臋. A na koniec polecam lektur臋 art. w zak艂adce "artyku艂y" n/t grzybic pochwy. Warto wiedzie膰. Pozdrawiam ciep艂o.

Autor: nikita (IP zapami臋tane)
Data: 28 maj 2008 - 12:00:51

Dziekuje, bardzo pomogly mi wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam.

Autor: Alma_Rey (IP zapami臋tane)
Data: 31 maj 2008 - 14:15:54

hej dziewczyny mi lekarz przepisal taki probiotyk baktimax bo rowniez mam grzybice pochwy czy on jest dobry?

Autor: Nina (IP zapami臋tane)
Data: 31 maj 2008 - 19:31:21

Nie, Bactimax to preparat zawieraj膮cy pa艂eczki kwasu mlekowego ze wskzaniem do stosowania w zaburzeniach jelitowych a nie ginekologicznych. Zawarte w nim bakterie nie maj膮 powinowactwa do nab艂onka pochwy i jej nie skolonizuj膮, nie maj膮 w艂a艣ciwo艣ci antagonistycznych w stosunku do patogen贸w wywo艂uj膮cych infekcje intymne etc. W Polsce jest tylko jeden probiotyk ginekologiczny doustny dedykowany wspomaganiu leczenia i profilaktyce infekcji intymnych - lacibios femina. Ma dwa szczepy probiotyczne tj. L rhamnosusu GR-1 i L reuteri RC-14, kt贸re maj膮 potwierdzon膮 w badaniach klinicznych sluteczno艣膰 dzia艂ania w/w obszarze. Reasumuj膮c mo偶esz wzi膮艣膰 bactimax, ale korzy艣ci zdrowotnych wzgl臋dem zdowia intymnego nie odniesiesz 偶adnych. To nie ten obszar dzia艂ania. Tw贸j lekarz powiniem o tym doskonale wiedzie膰. Pozdrawiam

Autor: Alma_Rey (IP zapami臋tane)
Data: 03 cze 2008 - 14:52:48

dziekuje za odpowiedz kupilam sobie lacibios femina mam nadzieje ze poskutkuje i juz nie bede sie meczyc z grzybica pochwy ani zadnymi bakteriami pozdrawiam goraco

Akcja: ForaW膮tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mog膮 pisa膰 na tym forum.